SPANK со концертни промоции

Новиот албум “Stuck” на SPANK излегува наскоро! Концертни промоции во Скопје, Куманово и Битола.

Скопје:

https://www.facebook.com/events/967803096565581/

Куманово:

https://www.facebook.com/events/892525460807991/

Битола:
TBA

Проверете го новиот сингл:

Повеќе/More

Јади од лешот свој

Излезе првиот (видео) сингл од новиот, четврти албум на Новиот Почеток.

Истиот можете да го слушнете/погледнете на www.noviotpochetok.com

“Јади од лешот свој” е првиот сингл од новиот албум на Новиот Почеток – “Јас сум земја”, снимен и продуциран од страна на Ивица Јанкуловски – Штраф во MarryPhat студио, во периодот од октомври, 2014 до февруари, 2015 година…

(more…)

Повеќе/More

slide1

Земјотрес #3

ЗЕМЈОТРЕС 3
Фестивал на независна музика
сабота, 7 февруари 2015, почеток: 19:00
Младински Културен Центар
Влез: 100 денари

Земјотрес е музички фестивал на македонските независни дискографски куќи. Инициран од Направи Заедно, 69 Records и ПМГ Рекордингс, тоа е потполно отворен концепт, на кој постојано се приклучуваат релевантни чинители на нашата алтернативна сцена. Токму таа сцена е единствената во Македонија која музиката ја сфаќа и третира како уметност, борба и национално богатство. Ако ова ви се чини разумно и интересно, приклучете се на Земјотрес.

(more…)

Повеќе/More

slider-oruzhje

Нов соло сингл од Fitz

„Оружје од гнев“ e новиот соло сингл на Филип Тасевски – Fitz. Видеото за истиот е во режија на Ана Јакимска, a камерата и монтажата се на Бранко Костески. Во видео записот се појавува актерот Предраг Павловски, заедно со младите ученици од здружението за културна уметничка едукација „Од игра до претстава“.

(more…)

Повеќе/More